De leukste pianolessen in Nijmegen

We maken pianoles leuk met spelletjes, improvisatie en het schrijven van onze eigen muziek. Hierdoor hebben kinderen niet het gevoel 'naar les te gaan'. Ze kijken ernaar uit.

Jelle roosen

Creatieve, leuke en innovatieve pianolessen

Creatief & Fun!

Geen saaie lesboeken meer maar leuke muzikale activiteiten.

Sfeervolle Studio

Je krijgt les in mijn sfeervolle studio in Nijmegen. 

Gratis Proefles

Plan een gratis proefles in en zie de fun voor muziek ontstaan.

Pijnlijk waar

"A kid playing air guitar will play with a smile on their face.
Give them their first lesson, the smile goes away."

Dit zei de Amerikaanse bassist Viktor Wooden in een TedX Talk. En ik kan je vertellen, als muziekdocent komen die woorden hard binnen. Want het bleek waar. Als ik naar mijn eigen leerlingen keek was er geen lach te bekennen.

Als een kind air guitar speelt gaat het niet over de goede of foute noten. Het gaat niet om toonladders. Het gaat niet eens om het instrument. Ze spelen omdat het goed voelt. 

Blijkbaar was ik dat als docent vergeten.

Jarenlang gaf ik traditioneel pianoles. Lesboeken doorakkeren met ongeïnspireerde liedjes. Methodes die volledig in het teken staan van techniek en het lezen van noten. Hoewel je met deze methodes piano leert spelen, wordt de liefde voor muziek ook compleet om zeep geholpen.

Dat gaan we anders doen...

In de lessen focus ik me maximaal op de funfactor. Kinderen zijn onwijs creatief. Die creativiteit moeten we inzetten in het muziekonderwijs. We werken met en zonder bladmuziek, super leuke spelletjes, technische integratie, improvisatie en componeren onze eigen muziek. Kinderen hebben niet het gevoel 'naar les te moeten.' Ze komen naar de les omdat ze het leuk vinden.

Improvisatie

Improvisatie helpt leerlingen met hun auditieve vaardigheden. Ze ontwikkelen gevoel voor puls en algemene muzikaliteit. Door te improviseren leren kinderen dat ze overal en op elke piano muziek kunnen maken, zonder gebonden te zijn aan bladmuziek. Maar het belangrijkste is het gevoel van vrijheid

Componeren

Het schrijven van eigen liedjes is een fantastische manier om pianoleerlingen op een andere manier over muziek te laten nadenken. Het is een mooie kans om hun muzikale creativiteit te onderzoeken en muziektheorie toe te passen om zo tot de kern van muziek te komen.

Spelletjes!

Lesgeven middels muzikale spelletjes is dé manier om kinderen met muziek te verbinden. Spelletjes zijn leuk, energizing en motiverend. Iedere week spelen we een nieuw spelletje met een uitgelicht muzikaal thema. Zo onderzoeken kinderen spelenderwijs het notenschrift, muziektheorie en algemene muzikale kennis.

Zonder bladmuziek

Ik leer kinderen ook muziek aan zonder bladmuziek. Door mij na te spelen kan een kind moeilijkere stukken spelen dan ze zouden kunnen lezen. Zo ontwikkelen ze auditive, technische, ritmische en muzikale vaardigheden. Ook wordt hiermee het muzikaal geheugen goed getraind. 

Noten lezen

Dit is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij muziekles. Het leren lezen van noten. Zoals je hierboven kunt lezen bestaan mijn lessen niet uitsluitend uit lezen, wat andere belangrijke aspecten ten goede komt. Maar natuurlijk sla ik het niet over, het is een belangrijk onderdeel van muziek onderwijs.

Zingen bij het spelen

De stem is het meest natuurlijke muziekinstrument. Met zang maak je meteen verbinding met de muziek waardoor een kind veel sneller muzikale vaardigheden ontwikkelt zoals geheugen, innerlijk gehoor en intonatie. Je krijg bij mij geen zangles (ik ben zelf ook geen zangpedagoog), maar het meezingen van melodieën die je op de piano speelt is een vaste prik.

Tarieven

24,80

/les

 per maand gefactureerd

  • 30 minuten les
  • 40 lessen per jaar
  • 1-op-1 les
  • maandelijks opzegbaar

Yes?

vraag een proefles aan

Name*
Email*
Naam leerling
Leeftijd leerling
Bericht
0 of 350
>