De leukste pianolessen in Nijmegen

We maken pianoles leuk met spelletjes, improvisatie en het schrijven van onze eigen muziek. Hierdoor hebben kinderen niet het gevoel 'naar les te gaan'. Ze kijken ernaar uit.

Jelle roosen

Creatieve, leuke en innovatieve pianolessen

Creatief & Fun!

Geen saaie lesboeken meer maar leuke muzikale activiteiten.

Sfeervolle Studio

Je krijgt les in mijn sfeervolle studio in Nijmegen. 

Gratis Proefles

Plan een gratis proefles in en zie de fun voor muziek ontstaan.

Pijnlijk waar

"A kid playing air guitar will play with a smile on their face.
Give them their first lesson, the smile goes away."

Dit zei de Amerikaanse bassist Viktor Wooden in een TedX Talk. En ik kan je vertellen, als muziekdocent komen die woorden hard binnen. Want het bleek waar. Als ik naar mijn eigen leerlingen keek was er geen lach te bekennen.

Als een kind air guitar speelt gaat het niet over de goede of foute noten. Het gaat niet om toonladders. Het gaat niet eens om het instrument. Ze spelen omdat het goed voelt. 

Blijkbaar was ik dat als docent vergeten.

Jarenlang gaf ik traditioneel pianoles. Lesboeken doorakkeren met ongeïnspireerde liedjes. Methodes die volledig in het teken staan van techniek en het lezen van noten. Hoewel je met deze methodes piano leert spelen, wordt de liefde voor muziek ook compleet om zeep geholpen.

Dat gaan we anders doen...

In de lessen focus ik me maximaal op de funfactor. Kinderen zijn onwijs creatief. Die creativiteit moeten we inzetten in het muziekonderwijs. We werken met en zonder bladmuziek, super leuke spelletjes, technische integratie, improvisatie en componeren onze eigen muziek. Kinderen hebben niet het gevoel 'naar les te moeten.' Ze komen naar de les omdat ze het leuk vinden.

Improvisatie

Improvisatie helpt leerlingen met hun auditieve vaardigheden. Ze ontwikkelen gevoel voor puls en algemene muzikaliteit. Door te improviseren leren kinderen dat ze overal en op elke piano muziek kunnen maken, zonder gebonden te zijn aan bladmuziek. Maar het belangrijkste is het gevoel van vrijheid

Componeren

Het schrijven van eigen liedjes is een fantastische manier om pianoleerlingen op een andere manier over muziek te laten nadenken. Het is een mooie kans om hun muzikale creativiteit te onderzoeken en muziektheorie toe te passen om zo tot de kern van muziek te komen.

Spelletjes!

Lesgeven middels muzikale spelletjes is dé manier om kinderen met muziek te verbinden. Spelletjes zijn leuk, energizing en motiverend. Iedere week spelen we een nieuw spelletje met een uitgelicht muzikaal thema. Zo onderzoeken kinderen spelenderwijs het notenschrift, muziektheorie en algemene muzikale kennis.

Zonder bladmuziek

Ik leer kinderen ook muziek aan zonder bladmuziek. Door mij na te spelen kan een kind moeilijkere stukken spelen dan ze zouden kunnen lezen. Zo ontwikkelen ze auditive, technische, ritmische en muzikale vaardigheden. Ook wordt hiermee het muzikaal geheugen goed getraind. 

Noten lezen

Dit is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij muziekles. Het leren lezen van noten. Zoals je hierboven kunt lezen bestaan mijn lessen niet uitsluitend uit lezen, wat andere belangrijke aspecten ten goede komt. Maar natuurlijk sla ik het niet over, het is een belangrijk onderdeel van muziek onderwijs.

Zingen bij het spelen

De stem is het meest natuurlijke muziekinstrument. Met zang maak je meteen verbinding met de muziek waardoor een kind veel sneller muzikale vaardigheden ontwikkelt zoals geheugen, innerlijk gehoor en intonatie. Je krijg bij mij geen zangles (ik ben zelf ook geen zangpedagoog), maar het meezingen van melodieën die je op de piano speelt is een vaste prik.

Tarieven

25,70

/les

 per maand gefactureerd

  • 30 minuten les
  • 40 lessen per jaar
  • 1-op-1 les
  • maandelijks opzegbaar

Wachtlijst

Op dit moment zijn al mijn lessen volgeboekt, maar geen zorgen! Je kunt je eenvoudig inschrijven voor de wachtlijst. Je wordt als eerste op de hoogte gebracht wanneer er een plek vrijkomt. Schrijf je vrijblijvend in, je zit nergens aan vast. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan met pianolessen!

Veelgestelde vragen

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven in mijn studio thuis in de Einsteinstraat in Nijmegen.

Geef je ook aan volwassenen les?

Ja, zowel kinderen als volwassenen zijn welkom in mijn lessen.

Vanaf welke leeftijd geef je kinderen les?

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij mij lessen volgen. De lessen voor jonge kinderen zijn speelser en zonder 'huiswerk' thuis. 

Hebben we een eigen piano nodig thuis?

Ja, het is belangrijk dat je kind thuis een piano of keyboard heeft om te kunnen oefenen. De piano moet 88 toetsen hebben en aanslag-gevoelig zijn. Laat je informeren bij een muziekzaak als Schreeven in Nijmegen.

Wat zijn de kosten van pianoles?

De lessen zijn €25,70 per les van 30 minuten. Voor leerlingen onder 21 jaar geldt het 0% BTW tarief. Vanaf 21 jaar en ouder komt er 21% BTW bij.

Geef je ook groepslessen?

Nee, ik geef uitsluitend 1-op-1 les.

Kan ik ook elke twee weken lessen volgen?

Nee, ik geef alleen wekelijks lessen. 

>